The Grey House

The Grey House was an experiment in experience. The home has a modest footprint of 1250 sft. albeit with a large heart and a lot of ambition.

Home to a design entrepreneur family, it was imagined around a minimal Scandinavian palette with pastels and shades of light wood. Located in the western suburbs of Juhu in Bombay, the original space had a lot of access to sunlight and natural ventilation. The intent was to build on this with a light grey base palette that would then be accentuated with little pops of pastels through furnishings, wallpaper and art. The idea was to restrain oneself from "over-design" while maintaining a balance between form, function and feel. 

Arches are used throughout the home as a design element to tie the different living spaces together while softening the experience of moving through them.

 

Status : Completed

Design Team : Meghna Gilani, Prashant Prabhu, Jugal Desai, Darshneet Gandhi

Construction Team : Mass Interiors

Loose Furniture and Lighting Elements : Hatsu

Images : Pulkit Sehgal

ENTRANCE LOBBY
ENTRANCE LOBBY
LOOKING TOWARDS THE ENTRANCE DOOR
LOOKING TOWARDS THE ENTRANCE DOOR
LOOKING TOWARDS THE DINING SPACE
LOOKING TOWARDS THE DINING SPACE
THE DINING SPACE
THE DINING SPACE
THE CONCEALED HAND WASH
THE CONCEALED HAND WASH
THE DINING SPACE
THE DINING SPACE
THE LIVING SPACE
THE LIVING SPACE
THE LIVING SPACE
THE LIVING SPACE