Chembur Residence

The brief for this 700sft. home was to maximize space and accommodate a home office within the restricted space of a one bedroom apartment with a large kitchen. The solution devised by us involved converting the large kitchen into a bedroom and dividing the large-ish bedroom into a kitchen and a small bedroom.


The existing balcony was converted into a fully functional home office with a bookshelf that wraps around the balcony walls to house the library of books that the client has collected over a number of years. The palette used over the house is a contrast of light and dark materials combined with blocks of color.


This home is close to our heart and is a humble example of our work and our belief; keep it simple.

 

Status : Completed

Design Team : Meghna Gilani, Prashant Prabhu

Construction Team : Rambriksh Sharma

Images : Sameer Tawde