The Parel residence designed for a family of four was a fun exercise in collaboration and restraint. The brief required us to work with the existing layout of the three bedroom, 1500 sq. feet home located in a residential tower in Central Mumbai.

 

Making minimum structural changes, the task was to convert a dreary apartment with a beautiful view of the mill lands of Mumbai into a home for four avid

trekker-travelers who brought back memories in the form of photographs and souvenirs that were to have a place of pride in their home.

 

Our goal was to give the home a look that was simple yet comfortable, designed yet not over-powering and put the family’s immediate needs first. The layout was kept open and free-flowing with minimum built-in interventions. The home was designed as a space that would evolve over time and keep changing with the family's new travels and experiences.

Status : Completed

Design Team : Meghna Gilani, Prashant Prabhu, Siddharth Bhandari

Construction Team : Om Jangid, Ramlal Jangid

Images : Sameer Tawde, Prashant Prabhu, Siddharth Bhandari

 

Parel Residence

LIVING SPACE
LIVING SPACE
press to zoom
LIVING SPACE
LIVING SPACE
press to zoom
LOOKING BACK AT THE DINING SPACE
LOOKING BACK AT THE DINING SPACE
press to zoom
LIVING SPACE
LIVING SPACE
press to zoom
DINING SPACE
DINING SPACE
press to zoom
DINING SPACE
DINING SPACE
press to zoom
LIGHT AND SHADOW
LIGHT AND SHADOW
press to zoom
LOOKING TOWARDS KITCHEN FROM DINING
LOOKING TOWARDS KITCHEN FROM DINING
press to zoom
KITCHEN
KITCHEN
press to zoom