AVO_402_REV.jpg

The Home of Tropical Hues

This 600 sft. home for a young couple located in the western suburbs of Bombay was designed as a refuge from the chaos and busyness of the city. Located on the 22nd floor of a large apartment complex, the home soars above the streets of Bombay below and allows the clients to disconnect from the city yet allowing for views of the city and the sea in the far distance. 

The two bedroom apartment was a first home bought by the clients, a pair of young lawyers who wanted to use the home to welcome family and entertain friends. The home was a typical dull beige and white apartment provided by the builder which we were tasked to design into a comfortable and loving home. 

The home is designed as a crucible of the client's collective memories and travels which have all finally found a home to come back to. The clients wanted the home to be place of fun and a post-covid safe haven. The living and dining space come together through the use of foliage prints and indoor plants that are brought together by the warm tones of the veneer and the colour in the furnishings. The bedroom acts as a place of refuge with rattan furniture that transports one to the tropics.  

Status : Completed

Design Team : Meghna Gilani, Prashant Prabhu

Construction Team : Mass Interiors and Awadhraj Mourya

Images : Anuja Kambli

VISUAL DIVIDER PARTITION AT ENTRANCE
VISUAL DIVIDER PARTITION AT ENTRANCE
press to zoom
VIEW TOWARDS THE DINING SPACE AND KITCHEN
VIEW TOWARDS THE DINING SPACE AND KITCHEN
press to zoom
DINING SPACE
DINING SPACE
press to zoom
PASSAGE LEADING TO BEDROOMS
PASSAGE LEADING TO BEDROOMS
press to zoom
LIVING SPACE SHOWING TELEVISION UNIT
LIVING SPACE SHOWING TELEVISION UNIT
press to zoom
SEATING DETAIL AT WINDOW
SEATING DETAIL AT WINDOW
press to zoom
LIVING AND ENTERTAINING SPACE
LIVING AND ENTERTAINING SPACE
press to zoom
LIVING AREA CORNER DETAIL
LIVING AREA CORNER DETAIL
press to zoom
LIVING SPACE
LIVING SPACE
press to zoom